IT-Säkerhet handlar om förtroende

Vad betyder IT-säkerhet för dig och vad betyder det när en leverantör av mjukvara säger att de är tillverkade i Europa och vilka är då fördelarna för dig?

RB Data jobbar med ESET för alla former av säkerhetsprogram. ESET’s huvudkontor ligger i Europe (Slovakien) men har flera kontor runt om i världen, bland annat ett Sverigekontor.

Senaste tiden har det förekommit flera artiklar i ”IT-pressen” om mjukvaruföretag eller säkerhetsföretag som ligger i Ryssland och det kan finnas risk för att den ryska regeringen tvingar dessa företag att hacka IT-system i andra länder eller att regeringsagenter använder deras teknik för att starta cyberattacker utan att de vet om det.

ESET som vi jobbar med är ett privatägt företag med verksamhet i Norden med huvudkontor i Europa. Eftersom ESET är privatägt finns det heller inga investerare att ta hänsyn till och de kan fokusera på det de är bäst på, bygga och utveckla säker teknik. ESET har ett dedikerat team representerat lokalt i Sverige och Danmark.

ESETs säkerhetslösningar utvecklas och hanteras i Europa. ESET lagrar och förvarar även all data inom europeiska gränser vilket innebär att europeiska standarder och förordningar efterlevs.

IT-Säkerhet handlar om förtroende
Windows Videoredigerare

Gör en video mindre enkelt med Windows egna verktyg

I Windows 10 och 11 finns en praktisk videoredigeringsapp som helt enkelt heter Videoredigerare. Nedan följer en enkel beskrivning på hur du gör en video mindre med hjälp av den.
android security

Banktrojanen Sharkbot sprids med hjälp av falska appar för Android

Ännu en gång är det dags att varna för falska appar för Android. Apparna är inte "riktiga" program utan de är så kallade skadeprogram maskerade att se ut som riktiga program.
Eset + Intel

ESET samarbetar med Intel

Goda nyheter - ESET samarbetar med Intel för en bättre endpoint-säkerhet med hårdvarubaserad upptäckt av utpressningstrojaner (ransomware).
Klarna

Nu har vi lanserat Klarna som betalningsalternativ

Shoppa nu, betala senare eller med en gång.