IT-Säkerhet handlar om förtroende

Vad betyder IT-säkerhet för dig och vad betyder det när en leverantör av mjukvara säger att de är tillverkade i Europa och vilka är då fördelarna för dig?

RB Data jobbar med ESET för alla former av säkerhetsprogram. ESET’s huvudkontor ligger i Europe (Slovakien) men har flera kontor runt om i världen, bland annat ett Sverigekontor.

Senaste tiden har det förekommit flera artiklar i ”IT-pressen” om mjukvaruföretag eller säkerhetsföretag som ligger i Ryssland och det kan finnas risk för att den ryska regeringen tvingar dessa företag att hacka IT-system i andra länder eller att regeringsagenter använder deras teknik för att starta cyberattacker utan att de vet om det.

ESET som vi jobbar med är ett privatägt företag med verksamhet i Norden med huvudkontor i Europa. Eftersom ESET är privatägt finns det heller inga investerare att ta hänsyn till och de kan fokusera på det de är bäst på, bygga och utveckla säker teknik. ESET har ett dedikerat team representerat lokalt i Sverige och Danmark.

ESETs säkerhetslösningar utvecklas och hanteras i Europa. ESET lagrar och förvarar även all data inom europeiska gränser vilket innebär att europeiska standarder och förordningar efterlevs.

IT-Säkerhet handlar om förtroende
IT-Säkerhet handlar om förtroende

IT-Säkerhet handlar om förtroende

IT-säkerhet! Vad betyder det när en leverantör av mjukvara säger att de är tillverkade i Europa...

Vad är en brandvägg

Vad är en brandvägg? En brandvägg kan vara en hårdvarubrandvägg eller en...

Vad är antivirus?

Vad är antivirus? Från början var ett antivirusprogram ett datorprogram som kunde upptäcka och...
Log4Shell: ESET

Log4Shell: ESET blockerar hundratusentals angreppsförsök

ESET har upptäckt hundratusentals angreppsförsök globalt som leder till...