IT-Säkerhet handlar om förtroende

Vad betyder IT-säkerhet för dig och vad betyder det när en leverantör av mjukvara säger att de är tillverkade i Europa och vilka är då fördelarna för dig?

RB Data jobbar med ESET för alla former av säkerhetsprogram. ESET’s huvudkontor ligger i Europe (Slovakien) men har flera kontor runt om i världen, bland annat ett Sverigekontor.

Senaste tiden har det förekommit flera artiklar i ”IT-pressen” om mjukvaruföretag eller säkerhetsföretag som ligger i Ryssland och det kan finnas risk för att den ryska regeringen tvingar dessa företag att hacka IT-system i andra länder eller att regeringsagenter använder deras teknik för att starta cyberattacker utan att de vet om det.

ESET som vi jobbar med är ett privatägt företag med verksamhet i Norden med huvudkontor i Europa. Eftersom ESET är privatägt finns det heller inga investerare att ta hänsyn till och de kan fokusera på det de är bäst på, bygga och utveckla säker teknik. ESET har ett dedikerat team representerat lokalt i Sverige och Danmark.

ESETs säkerhetslösningar utvecklas och hanteras i Europa. ESET lagrar och förvarar även all data inom europeiska gränser vilket innebär att europeiska standarder och förordningar efterlevs.

IT-Säkerhet handlar om förtroende
Facebook och Messenger

Bedrägerier på Facebook

Du har säkert varit med om det – plötsligt kommer ett mystiskt meddelande på Messenger från en kompis. Eller så kanske du har blivit taggad i en bild som du inte känner till, eller så nämns du eller ditt företag i ett inlägg på Facebook – återigen helt utan relevans.
Android Consumer

Kommande konsumentlansering från ESET

Som vanligt den här tiden på året förbereds för att lansera en ny version av ESET's konsumentprodukter. I år kommer lanseringen att omfattas av ett komplett konsumenterbjudande, inklusive förbättringar av Windows-, Mac- och Android-produkter samt ESET HOME.
Google Maps Eco routes

Google Maps kan nu visa den mest bränslesnåla rutten

Om du använder Google Maps så kan du förmodligen redan nu även se den mest bränslesnåla rutten som ett alternativ till de andra rutterna, funktionen håller på att rullas ut i Europa.

DiskGenius – Bra program till att hantera partitioner

DiskGenius är ett allt-i-ett-verktyg för hantering av partitioner tillsammans med dataåterställning och säkerhetskopiering.