Integritetspolicy

Nedan finner du vår Integritetspolicy och information om hur vi hanterar kakor (cookies).

Vilka personuppgifter vi samlar in och varför vi samlar in dem

RB Data AB kan behöva spåra och hantera dina personuppgifter för att:

  • administrera beställningar och köp av varor och tjänster
  • kunna genomföra beställda arbeten
  • hantera kundserviceärenden
  • kunna visa produkter du nyligen tittat på.
  • kunna göra momsberäkning och räkna på fraktkostnader samlar vi in platsinformation, IP-adress och webbläsartyp,
  • i aktuella fall kunna ansöka om RUT-bidrag hos Skatteverket
  • fullgöra företagets förpliktelser och följa bokföringslagen.

Om du skapar ett konto kommer vi att lagra ditt namn, adress, e-postadress och telefonnummer, vilket kommer användas för att fylla i dina uppgifter i kassan för framtida beställningar.

När besökare lämnar kommentarer (vi använder inte i dagsläget kommentarsfunktionen men kan komma att aktivera den) på webbplatsen samlar vi in de uppgifter som visas i kommentarsformuläret, samt besökarens IP-adress och webbläsarens användaragentsträng för att underlätta upptäckten av skräppost. En anonymiserad sträng (även kallad hash) som skapas från din e-postadress kan lämnas till Gravatartjänsten för att se om du använder den. Gravatartjänstens sekretesspolicy finns här. När din kommentar har godkänts är din profilbild synlig för allmänheten i samband med din kommentar.

Inbäddat innehåll från andra webbplatser

Artiklar eller funktioner på den här webbplatsen kan innehålla inbäddat innehåll (t.ex. videor, bilder, artiklar osv.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig på exakt samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen.

Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda cookies, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med det inbäddade innehållet, inklusive spårning av din interaktion med det inbäddade innehållet om du har ett konto och är inloggad på den webbplatsen.

Vi tar emot betalningar genom Payson. När vi behandlar betalningar, kommer några av dina uppgifter att skickas till Payson, inklusive information som krävs för att behandla eller ge support för betalningen, såsom köpets totalsumma och faktureringsinformation. Paysons integritetspolicy finns här.

Hur länge vi behåller dina uppgifter

Generellt lagrar vi bara information om dig så länge vi behöver informationen för de ändamål vilka vi samlar in och använder den till, och så länge vi inte är juridiskt skyldiga att lagra den. Till exempel kommer vi att lagra beställningsinformation för gällande tidsperiod för skatte- och redovisningsändamål. Detta inkluderar ditt namn, e-postadress och fakturerings- och leveransadresser.

Om du lämnar en kommentar sparas kommentaren och dess metadata på obestämd tid. Detta är för att vi ska kunna känna igen och godkänna eventuella uppföljande kommentarer automatiskt i stället för att hålla dem i en modereringskö.

För användare som registrerar sig på vår webbplats lagrar vi också de personuppgifter som de lämnar i sin användarprofil. Alla användare kan när som helst se, redigera eller radera sin personliga information (förutom att de inte kan ändra sitt användarnamn). Webbplatsadministratörer kan också se och redigera denna information.

Vilka rättigheter har du till dina uppgifter?

Om du har ett konto på den här webbplatsen eller om du har lämnat kommentarer kan du begära att få en exporterad fil med de personuppgifter som vi har om dig, inklusive alla uppgifter som du har lämnat till oss. Du kan också begära att vi raderar alla personuppgifter som vi har om dig. Detta omfattar inte uppgifter som vi är skyldiga att behålla av administrativa, rättsliga eller säkerhetsmässiga skäl.

Användning av kakor (cookies)

En cookie är en liten textfil som sparas på din dator, surfplatta eller mobiltelefon när du besöker olika webbplatser. Dessa textfiler kan sedan läsas av webbplatserna och hjälpa till att identifiera dig när du återvänder, vilket ofta används för grundläggande funktioner och annat som förbättrar din användarupplevelse. Vi använder även kakor för att hålla reda på varukorgens innehåll medan du använder vår webbplats.

Cookies innehåller ingen personlig information utan informationen i textfilerna består av bokstäver och siffror. Även om varje cookie får ett unikt samordningsnummer så kan man inte se någon personlig information om dig såsom ditt namn eller IP-adress baserat på de cookies som samlas in.

Det finns olika typer av cookies:

  • Sessionscookies som sparas tillfälligt på din dator när du besöker denna webbplats och tas bort så fort du stänger ner din webbläsare
  • Permanenta cookies som finns kvar på din dator till dess att du tar bort dem
  • Förstapartscookies som placeras på din dator i samband med att du surfar in på hemsidan
  • Tredjepartscookies som ett annat företag placerat på din dator (det är tredjepartscookies som gör att du t.ex. ser annonser på produkter som du tidigare har klickat eller gjort sökningar på)

Cookies kan även komma att användas för att analysera vilka sökningar du gjort och sidor du har besökt på rbdata.se. Detta sammantaget visar ett generellt sök- och beteendemönster, vilket är information jag använder för att förbättra hemsidan.

Neka kakor

Din webbläsare kan ställas in så att den automatiskt nekar kakor. Du kan också radera tidigare lagrade kakor. Läs mer på din webbläsares hjälpsidor för att ta reda på hur du gör.

RB Datas webbplats fungerar felfritt om du nekar permanenta kakor och tredjepartskakor, men om du nekar sessionskakor kan vi inte garantera att webbplatsen fungerar som utlovat då till exempel funktionalitet som att hålla dig inloggad inte är möjlig.

Uppgifter om RB Data AB

RB Data AB
Org.nr.: 559338-2335
http://rbdata.se.

Mer information

Lär dig mer om kakor på Internetstiftelsens hemsida här.
Se även vår köpvilkor och returpolicy.