Microsoft Powertoys – Gratisverktyg till Windows

Själv använde jag Microsoft Powertoys redan då jag körde Windows 95 och tyckte det var ett bland de bästa tilläggsprogram/verktyg. Nu har jag även kört det i Windows 10 och Windoes 11 ett tag. Tycker fortfarande det är ett bland de bästa verktygen även om det är lite annorlunda än på den gamla goda tiden.

Powertoys utökas med nya verktyg hela tiden och har nu en ganska bra/stor uppsättning vektyg. Jag använder långt ifrån alla verktyg själv men de jag använder är värda sin vikt i guld.

I paketet av verktyg finns just nu Always on top, Powertoys Awake, Colorpicker, Fancyzones, File Explorer add-ons, Image Resizer, Keyboard Manager, Mouse utilities, Powerrename, Powertoys Run, Shortcut Guide och Video Conference Mute.

Powertoys finns att hämta i Microsoft Store eller kan laddas ned som en installationsfil på Github.

Här finns en bra förklaring till de olika verktygen:

Microsoft Powertoys settings
Facebook och Messenger

Bedrägerier på Facebook

Du har säkert varit med om det – plötsligt kommer ett mystiskt meddelande på Messenger från en kompis. Eller så kanske du har blivit taggad i en bild som du inte känner till, eller så nämns du eller ditt företag i ett inlägg på Facebook – återigen helt utan relevans.
Android Consumer

Kommande konsumentlansering från ESET

Som vanligt den här tiden på året förbereds för att lansera en ny version av ESET's konsumentprodukter. I år kommer lanseringen att omfattas av ett komplett konsumenterbjudande, inklusive förbättringar av Windows-, Mac- och Android-produkter samt ESET HOME.
Google Maps Eco routes

Google Maps kan nu visa den mest bränslesnåla rutten

Om du använder Google Maps så kan du förmodligen redan nu även se den mest bränslesnåla rutten som ett alternativ till de andra rutterna, funktionen håller på att rullas ut i Europa.

DiskGenius – Bra program till att hantera partitioner

DiskGenius är ett allt-i-ett-verktyg för hantering av partitioner tillsammans med dataåterställning och säkerhetskopiering.