Microsoft Powertoys – Gratisverktyg till Windows

Själv använde jag Microsoft Powertoys redan då jag körde Windows 95 och tyckte det var ett bland de bästa tilläggsprogram/verktyg. Nu har jag även kört det i Windows 10 och Windoes 11 ett tag. Tycker fortfarande det är ett bland de bästa verktygen även om det är lite annorlunda än på den gamla goda tiden.

Powertoys utökas med nya verktyg hela tiden och har nu en ganska bra/stor uppsättning vektyg. Jag använder långt ifrån alla verktyg själv men de jag använder är värda sin vikt i guld.

I paketet av verktyg finns just nu Always on top, Powertoys Awake, Colorpicker, Fancyzones, File Explorer add-ons, Image Resizer, Keyboard Manager, Mouse utilities, Powerrename, Powertoys Run, Shortcut Guide och Video Conference Mute.

Powertoys finns att hämta i Microsoft Store eller kan laddas ned som en installationsfil på Github.

Här finns en bra förklaring till de olika verktygen:

Microsoft Powertoys settings
TikTok logo
God Mode Icon

Vad är ”God Mode” i Windows och hur aktiverar jag den?

En funktion som funnits dold i Windows sedan länge är en särskild inställningspanel som kallas för ”God mode”. Där hittar du precis alla inställningar som du kan göra i Windows, även en hel del dolda eller svåråtkomliga anpassningar finns tillgängliga där.
Varför välja ESET?

Varför välja ESET som säkerhetsleverantör?

Det finns många anledningar till att välja ESET som sin säkerhetsleverantör. Här nedan listas några av alla anledningar.
Facebook och Messenger

Bedrägerier på Facebook

Du har säkert varit med om det – plötsligt kommer ett mystiskt meddelande på Messenger från en kompis. Eller så kanske du har blivit taggad i en bild som du inte känner till, eller så nämns du eller ditt företag i ett inlägg på Facebook – återigen helt utan relevans.