Google Maps kan nu visa den mest bränslesnåla rutten

Om du använder Google Maps så kan du förmodligen redan nu även se den mest bränslesnåla rutten som ett alternativ till de andra rutterna, funktionen håller på att rullas ut i Europa. Vid denna rutten finns i så fall ett grönt löv. Vid den beräknade restiden finns nu även beräknad bränslebesparing beroende på vad för bränsle du använder. Du kan i inställningarna till detta ange om du använder diesel, bensin, hybrid eller ren elbil.

Eco routes Google Maps

Genom att använda höjdskillnad, antalet start/stopp och hur jämn hastighet det går att hålla på de föreslagna rutterna tillsammans med drivmedel räknar Google ut den mest optimala vägen för att spara bränsle.

mailbox

DKIM

DKIM står för DomainKeys Identified Mail och är en e-postautentiseringsmetod som hjälper till att förhindra skräppost och andra skadliga parter från att utge sig för att vara en legitim domän.
TikTok logo

Hindra TikTok från att samla in (vissa) uppgifter om dig

TikTok är appen som alla älskar att hata. Många företag förbjuder den i stor utsträckning, offentliga institutioner likaså, och till och med USA:s president vill att den populära videodelningsappen ska förbjudas. TikTok har laddats ner mer än 1,5 miljarder gånger och kommer från företaget ByteDance från Kina. Just detta att den kommer från Kina har bidragit till att orsaka kontroverser och rädsla för insamling av information.
God Mode Icon

Vad är ”God Mode” i Windows och hur aktiverar jag den?

En funktion som funnits dold i Windows sedan länge är en särskild inställningspanel som kallas för ”God mode”. Där hittar du precis alla inställningar som du kan göra i Windows, även en hel del dolda eller svåråtkomliga anpassningar finns tillgängliga där.
Varför välja ESET?

Varför välja ESET som säkerhetsleverantör?

Det finns många anledningar till att välja ESET som sin säkerhetsleverantör. Här nedan listas några av alla anledningar.