Kommande konsumentlansering från ESET

Kommande konsumentlansering

Som vanligt den här tiden av året lurar en kommande konsumentlansering runt hörnet. Nu förbereds för att lansera en ny version av ESET’s konsumentprodukter. I år kommer lanseringen att omfattas av ett komplett konsumenterbjudande, inklusive förbättringar av Windows-, Mac- och Android-produkter samt ESET HOME.

Det planerade lanseringsdatumet för Windows Home-produkter (version 16) är den 25 oktober 2022 och kommer bl.a. innehålla:

  • Integration med Intel® Threat Detection Technology som förbättrar skyddet mot utpressningstrojaner.
  • Ett omarbetat användargränssnitt, inklusive mörkt läge.
  • Förbättring av nätverksinspektören ger möjlighet att markera ett nätverk som Mitt nätverk.
  • Brute Force Attack Protection kommer att läggas till i inställningarna.

ESET HOME skyddas nu av sin egen tvåfaktorsautentisering (2FA), lösenordsautentisering och avancerat skydd mot brute-force-attacker med en ny CAPTCHA-sida. Enskild status för hushållet är tillgänglig på startskärmen i ESET HOME-portalen och mobilappen.

Exchange Server

97000 Exchange-servrar i fara

97000 Exchange-servrar befaras vara i fara för attacker. Så många Exchange-servrar är det enl. Shadowserver som inte har uppdaterat till senaste säkerhetsfixarna. I mitten av februari kom det ut ett antal säkerhetsfixar från Microsoft till bla Microsoft Exchange Server.
epost

TTL och DNS-spridningstid

TTL (time to live) anger hur länge information om dina DNS-poster är cachad av en DNS-server. DNS-spridningstiden påverkas av flera faktorer, inklusive inställningarna för din TTL och din ISP (internetleverantör). Alla DNS-poster har en TTL-inställning som är den tidsperiod under vilken servrar cachar information om dina DNS-poster. Din ISP cachar DNS-poster genom att lagra data lokalt i stället för att hämta uppdaterade data från din DNS-server.
SPF

SPF Sender Policy Framework

SPF är en teknik som används för att förhindra e-postspoofing och introducerades i början av 2000-talet. SPF är en DNS-baserad mekanism som hjälper e-postservrar att bekräfta om ett e-postmeddelande kommer från en betrodd källa.
finger epost

DMARC

DMARC står för Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance och är en e-postautentiseringsprotokoll. DMARC är utformad för att ge e-postdomänägare möjlighet att skydda sin domän från e-förfalskning eller spoofing (kommunikation skickad från en okänd källa som är förtäckt som en källa som är känd för mottagaren).