Hindra TikTok från att samla in (vissa) uppgifter om dig

TikTok logoTikTok är appen som alla älskar att hata. Många företag förbjuder den i stor utsträckning, offentliga institutioner likaså, och till och med USA:s president vill att den populära videodelningsappen ska förbjudas.

TikTok har laddats ner mer än 1,5 miljarder gånger och kommer från företaget ByteDance från Kina. Just detta att den kommer från Kina har bidragit till att orsaka kontroverser och rädsla för insamling av information.

Det råder ingen tvekan om att TikTok samlar in mycket information, men det är naivt att tro att det är den enda appen som gör det. Det finns för närvarande 1,6 miljoner appar i App Store och 3,5 miljoner i Google Play – och det finns säkert många andra som jobbar hårt på att samla in så mycket information som möjligt…

Detta är ett utdrag från en mycket intressant artikel från ESET, läs mer i deras blog.

Facebook och Messenger

Bedrägerier på Facebook

Du har säkert varit med om det – plötsligt kommer ett mystiskt meddelande på Messenger från en kompis. Eller så kanske du har blivit taggad i en bild som du inte känner till, eller så nämns du eller ditt företag i ett inlägg på Facebook – återigen helt utan relevans.
Android Consumer

Kommande konsumentlansering från ESET

Som vanligt den här tiden på året förbereds för att lansera en ny version av ESET's konsumentprodukter. I år kommer lanseringen att omfattas av ett komplett konsumenterbjudande, inklusive förbättringar av Windows-, Mac- och Android-produkter samt ESET HOME.
Google Maps Eco routes

Google Maps kan nu visa den mest bränslesnåla rutten

Om du använder Google Maps så kan du förmodligen redan nu även se den mest bränslesnåla rutten som ett alternativ till de andra rutterna, funktionen håller på att rullas ut i Europa.

DiskGenius – Bra program till att hantera partitioner

DiskGenius är ett allt-i-ett-verktyg för hantering av partitioner tillsammans med dataåterställning och säkerhetskopiering.