ESET samarbetar med Intel

Goda nyheter – ESET samarbetar med Intel för en bättre endpoint-säkerhet med hårdvarubaserad upptäckt av utpressningstrojaner (ransomware).

ESET är medveten om den komplexa och föränderliga karaktären hos utpressningstrojaner, som är ett alltmer skrämmande hot mot kundernas arbete och privatliv, och kommer att förbättra sin programvarubaserade upptäcktsteknik med en upptäckt av utpressningstrojaner som bara Intel-hårdvara kan leverera. Integrationen av Intel TDT (Threat Detection Technology) i ESET:s programvara för Endpoint-säkerhet som körs på Intel-baserade datorer kan ge ett överlägset skydd mot utpressningstrojaner.

Denna integration kommer att bli tillgängliga senare i år i en kommande version av ESET:s säkerhetsprodukter för endpoints. I den första versionen kommer ESET att fokusera på 9th Gen och nyare Intel Core™ och Intel vPro Windows-baserade datorer, som kan utnyttja Intel TDT out-of-the-box.

Om du vill veta mer om detta samarbete kan du klicka här.

Exchange Server

97000 Exchange-servrar i fara

97000 Exchange-servrar befaras vara i fara för attacker. Så många Exchange-servrar är det enl. Shadowserver som inte har uppdaterat till senaste säkerhetsfixarna. I mitten av februari kom det ut ett antal säkerhetsfixar från Microsoft till bla Microsoft Exchange Server.
epost

TTL och DNS-spridningstid

TTL (time to live) anger hur länge information om dina DNS-poster är cachad av en DNS-server. DNS-spridningstiden påverkas av flera faktorer, inklusive inställningarna för din TTL och din ISP (internetleverantör). Alla DNS-poster har en TTL-inställning som är den tidsperiod under vilken servrar cachar information om dina DNS-poster. Din ISP cachar DNS-poster genom att lagra data lokalt i stället för att hämta uppdaterade data från din DNS-server.
SPF

SPF Sender Policy Framework

SPF är en teknik som används för att förhindra e-postspoofing och introducerades i början av 2000-talet. SPF är en DNS-baserad mekanism som hjälper e-postservrar att bekräfta om ett e-postmeddelande kommer från en betrodd källa.
finger epost

DMARC

DMARC står för Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance och är en e-postautentiseringsprotokoll. DMARC är utformad för att ge e-postdomänägare möjlighet att skydda sin domän från e-förfalskning eller spoofing (kommunikation skickad från en okänd källa som är förtäckt som en källa som är känd för mottagaren).