DiskGenius – Bra program till att hantera diskpartitioner m.m.

DiskGenius är ett allt-i-ett-verktyg för hantering av partitioner, dataåterställning och säkerhetskopiering.

Gränssnittet är kanske inte det snyggaste och modernaste men är ändå lättfattat och kommer förmodligen fungera för de flesta kunskapsnivåer. Programmet upptäcker och visar partitioner med tillhörande data som filsystem, ID, storlek, start- och slutcylinder osv.

DiskGenius

DiskGenius är mycket bra till partitionshantering och låter dig enkelt återställa data, formatera, skapa och radera partitioner. Har du tappat bort en fil? DiskGenius innehåller även verktyg för att återställa förlorade filer, partitioner, klona partitioner eller skivor till avbildningsfiler, ändra storlek/dela partitioner med mera. DiskGenius låter dig också upptäcka dåliga sektorer på hårddisken och reparera dem. Den kan också utföra felverifiering av partitionstabeller och formatera USB-diskar.

Det finns massor med mer funktioner och jag är inte i närheten av att ha använt hälften ens. För mig fungerar DiskGenius Standard mer är nog men vill man ha mer avancerade funktioner finns även DiskGenius Professional. Priset man betalar för DiskGenius är ett ”One-time purchase” och inte någon form av månad- eller årskostnad vilket jag tycker är bra.

Som med all programvara som hanterar partitioner och dataåterställning ska man vara extra försiktig. Gör man fel, tar bort fel partition, läser in fel säkerhetskopia osv kan man skapa stor oreda och kanske inte ens kunna starta datorn.

Windows Videoredigerare

Gör en video mindre enkelt med Windows egna verktyg

I Windows 10 och 11 finns en praktisk videoredigeringsapp som helt enkelt heter Videoredigerare. Nedan följer en enkel beskrivning på hur du gör en video mindre med hjälp av den.
android security

Banktrojanen Sharkbot sprids med hjälp av falska appar för Android

Ännu en gång är det dags att varna för falska appar för Android. Apparna är inte "riktiga" program utan de är så kallade skadeprogram maskerade att se ut som riktiga program.
Eset + Intel

ESET samarbetar med Intel

Goda nyheter - ESET samarbetar med Intel för en bättre endpoint-säkerhet med hårdvarubaserad upptäckt av utpressningstrojaner (ransomware).
Klarna

Nu har vi lanserat Klarna som betalningsalternativ

Shoppa nu, betala senare eller med en gång.