Feb 11 2015

Antivirus,brandvägg och backup

Hoppas du använder ett bra skydd i din dator

datorsäkerhet2

Jag har jobbat med datorer i många år nu och har alltid förundrats över hur man inte kan ha ett bra skydd i sin dator.

En del har hela sina liv i datorn med foton på barn och familj, olika dokument och en del har hela sitt jobb i datorn. Skulle datorn krascha eller få ett virus så skulle katastrofen vara ett faktum för båda alternativen. Hade de haft ett bra antivirusprogram hade de klarat sig från virus (man kan aldrig skydda sig till 100% men väldigt nära…) och en katastrof hade kunnat avvaras. Ja, men kraschen då undrar man kanske…  hade de haft en bra backuplösning hade inte heller en datorkrasch varit en katastrof.

Varken en antiviruslösning eller en backuplösning behöver vara särskilt dyr även om det naturligtvis finns många dyra alternativ också. ESET´s program finns till helt ok priser om man ser till vad man får för pengarna och det gäller även Ilait´s backuplösningar.

Själv har jag aldrig varit utan att ha minst ett ok antivirusskydd i alla fall men har för det mesta även haft en lösning med även brandvägg. Jag har nog provat de flesta av antivirusalternativen som finns men har fastnat för ESET´s säkerhetsprodukter. Deras antivirusmotorn brukar hamna väldigt högt i tester (se nedan) men framförallt tycker jag att deras produkter inte äter upp dina systemresurser som många andra säkerhetsprogram gör. Som backuplösning har jag använt Ilait´s lösning i några år och är mycket nöjd.

ESET-Logo   ilait

Proaktiv detektering

proactive-detection-vb-april-2010

ESET – Certifieringar och utmärkelser

AV Comparatives AV-Test Virus Bulletin ICSA Labs vmware ready citrix ready

 

 

  support
  icon
  Need Help?
  Close
  skype
  Skype Chat
  skype-phone
  Skype Call
  menu-icon
  Support Ticket